Lahodné donuty s tvarohovým krémom. Všetci sa budú olizovať až za ušami!

Ingrediencie

  • voda – 60 ml.
  • mlieko – 70 ml.
  • hl.múka – 80 gr.
  • vajcia – 3 ks.
  • cukor – 0,5 lyžičky.
  • soľ – štipka

Na krém:

  • tvaroh – 350 gr.
  • smotana 33% – 200 ml.
  • práškový cukor – 2 polievkové lyžice
  • vanilkový extrakt – 1 lyžička

Recept krok za krokom

  1. Vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo dáme do hrnca s pevným dnom, dáme na strednú teplotu a je potrebné, aby sa maslo rozpustilo a hmota sa varila.
  2. Po prevarení pridáme múku a aktívne miešame, kým cesto nezačne naberať hrudku a na dne hrnca sa vytvorí povlak z cesta. Cesto necháme 10 minút trochu vychladnúť.
  3. Po uplynutí tejto doby najprv pridajte jedno vajce, dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna konzistencia. Potom pridajte druhé vajce a dobre premiešajte.
  4. Tretie vajce pretrepte vidličkou a pridávajte postupne, aby sme to s vajcom neprehnali a cesto nebolo tekuté. Stálo ma to presne 3  vajcia.
  5. Cesto by malo vykysnúť tak, aby pomaly stekalo z lopatky a na konci tvorilo trojuholník.
  6. Cesto preložte do vrecka s otvorenou hviezdicovou špičkou a dajte na 15 minút do chladničky.
  7. Potom cesto vyberieme z chladničky a nastriekame cesto vo forme krúžkov (vonkajší priemer 9 cm) a pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov po dobu 30-35 minút.
  8. Hotové krúžky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Počas tejto doby si pripravím tvarohový krém. Do tvarohu pridám práškový cukor a vanilkový extrakt, trochu premiešam.
  9. Pridajte hustú smotanu a miešajte asi 3 minúty, kým nebude nadýchaná a svetlá. Preneste krém do vrecka s otvorenou hviezdicovou špičkou.
  10. Vychladnuté krúžky rozkrojte napoly a naplňte krémom v dvoch vrstvách.

Je to veľmi chutný dezert, ktorý je pripravený z dostupných surovín :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*