Ingrediencie
- voda – 60 ml.
- mlieko – 70 ml.
- hl.múka – 80 gr.
- vajcia – 3 ks.
- cukor – 0,5 lyžičky.
- soľ – štipka
Na krém:
- tvaroh – 350 gr.
- smotana 33% – 200 ml.
- práškový cukor – 2 polievkové lyžice
- vanilkový extrakt – 1 lyžička
Recept krok za krokom
- Vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo dáme do hrnca s pevným dnom, dáme na strednú teplotu a je potrebné, aby sa maslo rozpustilo a hmota sa varila.
- Po prevarení pridáme múku a aktívne miešame, kým cesto nezačne naberať hrudku a na dne hrnca sa vytvorí povlak z cesta. Cesto necháme 10 minút trochu vychladnúť.
- Po uplynutí tejto doby najprv pridajte jedno vajce, dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna konzistencia. Potom pridajte druhé vajce a dobre premiešajte.
- Tretie vajce pretrepte vidličkou a pridávajte postupne, aby sme to s vajcom neprehnali a cesto nebolo tekuté. Stálo ma to presne 3 vajcia.
- Cesto by malo vykysnúť tak, aby pomaly stekalo z lopatky a na konci tvorilo trojuholník.
- Cesto preložte do vrecka s otvorenou hviezdicovou špičkou a dajte na 15 minút do chladničky.
- Potom cesto vyberieme z chladničky a nastriekame cesto vo forme krúžkov (vonkajší priemer 9 cm) a pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov po dobu 30-35 minút.
- Hotové krúžky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Počas tejto doby si pripravím tvarohový krém. Do tvarohu pridám práškový cukor a vanilkový extrakt, trochu premiešam.
- Pridajte hustú smotanu a miešajte asi 3 minúty, kým nebude nadýchaná a svetlá. Preneste krém do vrecka s otvorenou hviezdicovou špičkou.
- Vychladnuté krúžky rozkrojte napoly a naplňte krémom v dvoch vrstvách.
Je to veľmi chutný dezert, ktorý je pripravený z dostupných surovín :).
Leave a Reply