Ingrediencie: Porcie 50
Košíčky:
- 400 gramov hladká múka
- 130 gramov práškový cukor
- 2 kusy žĺtok
- 2 polievkové lyžice mlieko
- 200 gramov maslo
Orechová náplň:
- 250 millilitrov šľahačková smotana
- 250 gramov orechy
- 2 polievkové lyžice rum
- 100 gramov piškóty
- 50 gramov maslo
- 50 gramov práškový cukor
Dokončenie:
- 200 gramov čokoládová poleva
- trochu orechov
Postup
- Košíčky: Múku preosejeme. V strede vyhĺbime jamku, pridáme cukor, na plátky nakrájané maslo, žĺtka a mlieko. Vymiesime cesto, bude také “krehké”. Prikryté cesto dáme na dve hodiny do chladničky. Potom po malých kúskoch odoberáme cesto a plníme ním maslom vymastené formičky v tenkej vrstve.
- Pečieme pri teplote cca 200°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. košíčky by mali chytiť ľahký svetlohnedý nádych. Necháme trocha vychladnúť a košíčky vyklopíme.
- Orechová náplň: Smotanu alebo mlieko necháme zovrieť. Primiešame zomleté orechy. Potom pridáme maslo, pomleté piškóty, cukor podľa chuti a trochu rumu, ak máte radi. Ak máte dosť orechov, piškóty nemusíte dávať. Náplň som si dala do zdobiaceho vrecka bez nadstavca a naplnila ním košíky.
- Vrch opatrne polejeme hustou čokoládovou polevou a ozdobíme kúskami orechov.
DOBRÚ CHUŤ! ❤️A ak sa Vám recept na košíčky páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply