Lahodné rezy s mandarínkami a kyslou smotanou: Mňam!

Potrebné prísady:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru krupica
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Na náplň:
  • 2 mandarínkové kompóty (hmotnosť 314 g), zliate
  • 1 kelímok šľahačky
  • 2 tégliky kyslej smotany (čím hustejšie, tým lepšie)
  • 2 lyžice krupicového cukru
Na želé:
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • šťava z oboch mandarínkových kompótov – doplnená vodou do objemu 750 ml
  • 2 lyžice krupicového cukru

Postup prípravy:
  1. Do misy rozklepnite vajcia, prisypte oba druhy cukru. Elektrickým šľahačom šľahajte najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššiu, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí). Čím viac vajcia ušľaháme, tým kyprejšie bude cesto, takže sa neponáhľajte!
  2. Znížte rýchlosť elektrického šľahača na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Rúru predhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie. Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nezozlatne.
  3. Na náplň ušľahajte šľahačku, aby bola tuhá. Potom ju opatrne zmiešajte s kyslou smotanou a do zmesi primiešajte cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus, navrch položte odkvapkané ovocie a nechajte v chlade trochu stuhnúť. Medzitým pripravte ovocné želé.
  4. Šťavu z oboch kompótov dolejte vodou, aby ste získali 750 ml tekutiny. Pridajte cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne ho rozmiešajte v ovocnom základe a potom povarte – výsledkom by mal byť krásne hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalejte ho na náplň s mandarínkami a dajte do chladu stuhnúť.
DOBRÚ CHUŤ!👌☕

 

Autorka receptu: Anna Ducháčková

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*