Potrebné prísady:
- 4 vajcia
- 120 g cukru krupica
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 120 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 mandarínkové kompóty (hmotnosť 314 g), zliate
- 1 kelímok šľahačky
- 2 tégliky kyslej smotany (čím hustejšie, tým lepšie)
- 2 lyžice krupicového cukru
Na želé:
- 2 balenia vanilkového pudingu
- šťava z oboch mandarínkových kompótov – doplnená vodou do objemu 750 ml
- 2 lyžice krupicového cukru
Postup prípravy:
- Do misy rozklepnite vajcia, prisypte oba druhy cukru. Elektrickým šľahačom šľahajte najskôr pri strednej rýchlosti a potom na najvyššiu, aby ste získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny (cukor sa úplne rozpustí). Čím viac vajcia ušľaháme, tým kyprejšie bude cesto, takže sa neponáhľajte!
- Znížte rýchlosť elektrického šľahača na strednú. Do pripravenej peny po lyžičkách pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Rúru predhrejeme na 180 °C. Cesto nalejeme na plech s vyšším okrajom, vyložený papierom na pečenie. Pečte na strednej mriežke, kým korpus na povrchu nezozlatne.
- Na náplň ušľahajte šľahačku, aby bola tuhá. Potom ju opatrne zmiešajte s kyslou smotanou a do zmesi primiešajte cukor. Vzniknutú náplň rovnomerne rozotrite na vychladnutý korpus, navrch položte odkvapkané ovocie a nechajte v chlade trochu stuhnúť. Medzitým pripravte ovocné želé.
- Šťavu z oboch kompótov dolejte vodou, aby ste získali 750 ml tekutiny. Pridajte cukor a vanilkový puding v prášku. Dôkladne ho rozmiešajte v ovocnom základe a potom povarte – výsledkom by mal byť krásne hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalejte ho na náplň s mandarínkami a dajte do chladu stuhnúť.
DOBRÚ CHUŤ!👌☕
Autorka receptu: Anna Ducháčková
Leave a Reply