Zloženie:
- 2 pláty lístkového cesta (320g jeden)
- 2 polievkové lyžice pesta zo sušených paradajok
- hrsť petržlenovej vňate
- 220 g strúhaného syra mozzarella
- 1 polievková lyžica masla
- 1 rozšľahané vajce
Postup:
- Jeden z plátov lístkového cesta rozvaľkajte na doske a potrite pestom.
- Potom ho rovnomerne posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom.
- Prikryte ho druhým plátom a vrch potrite rozpusteným maslom.
- Cesto rozdeľte pozdĺžne na polovicu a potom na 1,5 cm široké pásy.
- Oba pásy spojte maslovou stranou a pozdĺžne ich stlačte do polovice pomocou špajle. Mierne ich roztiahnite, stočte do špirály a položte na plech vyložený pergamenovým papierom.
- Vrchnú časť potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).
Leave a Reply