Lahodné štangle, ktorým neodoláte! SUPER RÝCHLY RECEPT!

Zloženie:
  • 2 pláty lístkového cesta (320g jeden)
  • 2 polievkové lyžice pesta zo sušených paradajok
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 220 g strúhaného syra mozzarella
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 rozšľahané vajce

Postup:

  1. Jeden z plátov lístkového cesta rozvaľkajte na doske a potrite pestom.
  2. Potom ho rovnomerne posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom.
  3. Prikryte ho druhým plátom a vrch potrite rozpusteným maslom.
  4. Cesto rozdeľte pozdĺžne na polovicu a potom na 1,5 cm široké pásy.
  5. Oba pásy spojte maslovou stranou a pozdĺžne ich stlačte do polovice pomocou špajle. Mierne ich roztiahnite, stočte do špirály a položte na plech vyložený pergamenovým papierom.
  6. Vrchnú časť potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojimi priateľmi na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*