Lahodne svieži dezert, ktorý je hotovou delikatesou!

Keď sa povie Viedeň, väčšina z nás si vybaví tradičnú viedenskú tortu. Predmetom tohto receptu je ale príprava netradičného Viedenského zákusku s pomarančovým džúsom … zamilujete si ho!

Ingrediencie:
  • 2 lyžice rumu
  • 0.25 l pomarančový džús
Cesto:
  • 250 g cukor
  • 2 dl olej
  • 4 ks vajcia
  • 2 dl mlieko
  • 0.5 balíčka prášok do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 300 g polohrubá múka
Náplň 1
  • 6 lyžíc cukor
  • 1 l pomarančový džús
  • 80 g škrobová múčka
Náplň 2
  • 125 g maslo
  • 300 ml mlieko
  • 3 lyžice cukor múčka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks vanilkový pudingový prášok
Na ozdobu:
  • 1 balíček piškóty
  • čokoládová poleva


Postup:
  1. Celé vajcia ušľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne dosť riedke cesto, ktoré nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme doružova pri 200 ° C asi 10 minút.
  2. Pripravíme si krém. Z džúsu, škrobovej múčky a cukru uvaríme hustú kašu, a ešte teplú nalejeme na vychladnutý plát cesta. Krém necháme vychladnúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme druhý krém. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo ušľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vlažný puding. Natrieme na vychladnutý 1. krém.
  4. Piškóty namáčame do džúsu zmiešaného s rumom a skladáme na múčnik. Nakoniec počakáme polevou. Viedenský zákusok necháme v chlade poriadne stuhnúť. Potom ho nakrájame a rozdelíme na tanieriky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť! Nezabudnite tento lahodný recept zdieľať aj so svojimi priateľmi na Facebooku :). Ďakujeme💗

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*