Zloženie:
- 2 veľké balíky sušienok
- 1 plechovka karamel. kondenzovaného mlieka
- 500 ml smotany (30%)
- 1 syr mascarpone (250 g)
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 vanilkové pudingy bez cukru
- 2 lyžice cukru
- 2 šálky mlieka
- 150 g masla izbovej teploty
- 100 g horkej čokolády
- veľkosť plechu 22 × 22 cm
Postup:
- Zmiešajte puding s cukrom a polovicou šálky studeného mlieka. Zvyšné mlieko uvarte. Puding zalejte vriacim mliekom a za stáleho miešania varte. Hotový puding nechajte vychladnúť.
- Maslo vyšľahajte do nadýchanej peny a po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding. Miešajte, kým nevznikne hladký krém.
- Smotanu vyšľaháme s mascarpone a práškovým cukrom do tuha.
- Do formy na pečenie vyloženej pergamenovým papierom dajte vrstvu sušienok, na ňu dajte karamel. zmes (pred otvorením môžete plechovku na chvíľu vložiť do teplej vody, aby sa masa lepšie rozotrela).
- Na ňu položte druhú vrstvu sušienok. Pudingovú zmes naneste na sušienky a rovnomerne rozotrite. Na pudingovú zmes dajte ďalšiu vrstvu sušienok. Na sušienky natrite šľahačku. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Koláč podávajte vychladený (najlepšie chutí na druhý deň).
DOBRÚ CHUŤ!😊👌😋
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply