Lahodný NEPEČENÝ koláč s karamelovo-smotanovou plnkou: Budete sa oblizovať až za ušami!

Zloženie:
  • 2 veľké balíky sušienok
  • 1 plechovka karamel. kondenzovaného mlieka
  • 500 ml smotany (30%)
  • 1 syr mascarpone (250 g)
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 vanilkové pudingy bez cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 2 šálky mlieka
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 100 g horkej čokolády
  • veľkosť plechu 22 × 22 cm

Postup:
  1. Zmiešajte puding s cukrom a polovicou šálky studeného mlieka. Zvyšné mlieko uvarte. Puding zalejte vriacim mliekom a za stáleho miešania varte. Hotový puding nechajte vychladnúť.
  2. Maslo vyšľahajte do nadýchanej peny a po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding. Miešajte, kým nevznikne hladký krém.
  3. Smotanu vyšľaháme s mascarpone a práškovým cukrom do tuha.
  4. Do formy na pečenie vyloženej pergamenovým papierom dajte vrstvu sušienok, na ňu dajte karamel. zmes (pred otvorením môžete plechovku na chvíľu vložiť do teplej vody, aby sa masa lepšie rozotrela).
  5. Na ňu položte druhú vrstvu sušienok. Pudingovú zmes naneste na sušienky a rovnomerne rozotrite. Na pudingovú zmes dajte ďalšiu vrstvu sušienok. Na sušienky natrite šľahačku. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Koláč podávajte vychladený (najlepšie chutí na druhý deň).
DOBRÚ CHUŤ!😊👌😋
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*