Lahodný ovocný koláč poteší aj tú najvyberavejšiu svokru. Nič iné nebudete piecť!

Lahodný jogurtový koláč chytí za srdce ako milovníkov tradičných chutí, tak aj tých, ktorí hľadajú v sladkom menu niečo nové. Keď sa objaví na stole, po kúsku siahnu aj tí, ktorí tvrdia, že nemajú miesto na dezert.

Tento lahodný ovocný koláč je tajnou zbraňou, ktorá očarí aj tú najnáročnejšiu svokru. Garantujeme, že sa stane vaším novým favoritom!

Ingrediencie:

  • 3 žĺtky
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g pšeničnej polohr.múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 500 g gréckeho jogurtu
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 3 bielkoviny
  • 100 g cukru

Extra:

  • 500 g vykôstkovaných čerešní z pohára alebo čerstvých.

Spôsob prípravy:

  1. Vložte žĺtky do misky, pridajte práškový cukor a premiešajte. Prilejeme rozpustené a vychladnuté maslo a vanilkový extrakt, potom postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a zmes stále miešame.
  2. Odtrhnite kúsok cesta (cca 1/3) a vložte ho na 15 minút do mrazničky. Zvyšné cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom cca 23 cm, pričom vyložíme aj okraje. Vložte do chladničky.
  3. Vložte grécky jogurt do misky a zmiešajte so zemiakovým škrobom. V samostatnej miske vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Do vyšľahanej peny pridáme lyžicu jogurtu a všetko spolu premiešame.
  4. Na spodok torty uložte vykôstkované čerešne a zalejte ich penou z jogurtu a bielkov. Navrch nastrúhajte kúsok cesta, ktorý ste si predtým odložili do mrazničky. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia na cca 40 minút.
  5. Po upečení položte koláč na tanier, otočte ho hore dnom. Potom to urobte znova tak, aby bola drobená časť navrchu.  Vychladnutý koláč ozdobíme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*