Lahodný pastiersky koláč podľa receptu mojej starkej: Pochúťka, ktorá dokonale chutí!

  • Ak doma pravidelne varíte, viete, aké náročné je neustále vymýšľať nové recepty. A tak vám tento pastiersky koláč príde vhod.
  • Aj keď je ponuka široká a na internete nájdete množstvo zaujímavých nápadov, problém je jasný – potrebujete predovšetkým recept, ktorý je rýchly, jednoduchý, pripravený z bežných surovín a za rozumnú cenu.
Ingrediencie:
  • 900 g chudého mletého hovädzieho mäsa.
  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 PL tymiánu
  • Soľ, korenie, olej
  • 1 plechovka paradajok
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 šálky mlieka
  • 100 g strúhaného syra

Postup
  1. Najprv si pripravte cibuľu. Ošúpeme ju a nakrájame na malé kocky. Potom v hrnci rozohrejte trochu oleja, pridajte cibuľu a niekoľko minút ju smažte do zlatista.
  2. Potom pridajte mleté mäso a ochuťte ho soľou, korením a tymiánom skôr, ako stihne v hrnci zhnednúť. Smažte ho, kým mäso nezhnedne a neokorení. Nakoniec pridajte nastrúhanú mrkvu a plechovku paradajok.
  3. Celú zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte ďalších 30 minút.
  4. Medzitým budete mať čas na prípravu zemiakov. Uvarte ich v osolenej vode a ošúpte.
  5. Potom zemiaky roztlačte do mäkka a postupne pridávajte horúce mlieko, kým nevznikne hustá kaša. Podľa chuti môžete pridať soľ a rozpustené maslo. Do hotovej kaše vmiešajte nastrúhaný syr.
  6. Predhrejte rúru na 190 °C a pripravte si pekáč tak, že ho vymastíte zvyšným maslom. Na dno rozložte mäsovú zmes a na ňu navrstvite kašu.
  7. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete mäsovú zmes a kašu a nebudete mať plný pekáč. Ak vám ešte zostane trochu syra, môžete ho rozotrieť na vrch, ale nie je to potrebné, vo vnútri ho bude dosť.
  8. Misu vložte do rúry na približne 30 minút. Nechajte zmes vychladnúť a môžete podávať.
  9. Koláč môžete jesť so šalátom alebo len tak, vždy chutí výborne. Je vhodný aj ako slávnostné jedlo pre návštevu. Všetkým bude veľmi chutiť a jedna porcia vás bude stáť naozaj len pár korún.
Dobrú chuť a príjemné varenie. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*