- Už vás nebaví pripravovať stále rovnaké múčniky? A tie, čo sa vám páčia, sa vám zdajú veľmi náročné? Nezúfajte a vyskúšajte náš dnešný recept.
Ingrediencie
Na cesto
- 5 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 3 lyžice horúcej vody
- 2 lyžice kakaa
- 1 kávová lyžička prášku do pečiva
Na pokvapkanie hotového múčnika
- 250 ml uvarenej silnej čiernej kávy
Na krém
- 500 ml mlieka
- 1 balenie krémového pudingového prášku
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 200 ml šľahačky
Na ozdobenie
- 150 g mliečnej čokolády
- 1 kávová lyžička masla
Postup
- Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov. Elektrickým šľahačom vyšľahajte žĺtky s cukrom a horúcou vodou do peny, a to minimálne 15 minút. Potom zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva a pridajte k žĺtkovej pene. Nakoniec ručne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov. Cesto nalejte do maslom vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu, vložte do predhriatej rúry a pečte asi 30 minút. Prepečenosť skúšajte špajľou.
- Medzi tým si uvarte puding podľa návodu. Smotanu vyšľahajte do tuha a vmiešajte do prechladnutého pudingu.
- Hotovú prechladnutú piškótu pokvapkajte uvarenou studenou kávou a natrite pripraveným krémom. Čokoládu rozpustite s maslom, nechajte vychladnúť a potom ozdobte povrch dezertu. Hotový zákusok dajte do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.
Dobrú chuť. 😋😊
Ak sa Vám recept páči, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply