Ingrediencie:
- 250 g sušienok
- 3 kyslé jablká (700 g)
- 3 banány (500 g)
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica rumu
- 100 g cukru
Na pudingový krém:
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice cukru
- 500 ml mlieka
- 20 g masla
Na krém:
- 125 ml vody
- 1 šľahačka
Príprava:
1. 100 g sušienok poukladajte na plech (20 × 30 cm).
2. Nastrúhame jablká a banány (najemno), pridáme vlašské orechy, 150 g mletých sušienok, rum a cukor. Premiešame a rozotrieme na poukladané sušienky.
3. Pudingový prášok zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme 6 lyžíc mlieka a premiešame. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme vyšľahaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
4. Do horúceho pudingu vmiešame maslo a nalejeme na zmes ovocia a sušienok. Nechajte vychladnúť.
5. Do vysokej misy nalejeme potrebné množstvo vody, pridáme obsah zasiahnutého vrecúška na šľahačku a rozmixujeme elektrickým šľahačom (maximálne otáčky) na požadovanú silu. Na studený puding natrieme šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.
Podávanie:
Dobre vychladený koláč podávame nakrájaný na kocky.
Sušienkový základ od plnky zmäkne. Ak chcete proces urýchliť, môžete sušienky namočiť do mlieka.
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku. 🙂
Leave a Reply