Legendárny francúzsky šalát: Jemný a nesmierne chutný. Dávam ho aj na obložené chlebíčky!

  • Výborný šalát na večeru, alebo aj na obložené chlebíčky a jedno-hubky, alebo ako vynikajúca nátierka. My ho podávame na všetky spôsoby, najviac nám chutí s kúskom čerstvého pečiva. Je ale výborný aj ako príloha k údenému mäsu.
Potrebujeme:
  • mrkva – 4 stredné kúsky
  • Vajcia uvarené natvrdo a vychladené – 4 menšie ks
  • Tvrdý syr Ementál – 200 gramov
  • Cesnak – 2 strúčiky.
  • Na zálievku: Majonéza a kyslá smotana v rovnakom pomere + 1 lyžička dijonskej horčice

Príprava jednoduchého francúzskeho šalátu:
  1. Všetky prísady sa nastrúhajú na strúhadle. Osolíme, okoreníme a zmiešame so zálievkou z pretlačeného cesnaku, horčice, kyslej smotany a majonézy. Dochutíme ľubovoľnými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Nezabudnite sa o tento vynikajúci recept podeliť aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*