Letná tvarohová roláda s marhuľami a jemným piškótovým cestom: Bude vašim letným favoritom!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 5 vajec

  • 100 g krupicového cukru

  • 100 g hladkej múky

  • 1 ČL prášku do pečiva

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu

  • 200 ml smotany na šľahanie

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 2 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)

  • 1 hrnček pokrájaných marhúľ (môžu byť aj zavárané, dobre odkvapkané)

Postup:

  1. Cesto: Vyšľahaj bielky so štipkou soli do tuhého snehu. V inej miske vyšľahaj žĺtky s cukrom do peny, jemne vmiešaj múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracuj sneh. Cesto rovnomerne rozotri na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč pri 180 °C cca 10 minút. Po upečení cesto ešte teplé zroluj aj s papierom a nechaj vychladnúť.

  2. Plnka: Vyšľahaj smotanu do tuha, vymiešaj tvaroh s cukrami a spoj so šľahačkou. Primiešaj kúsky marhúľ. Rozviň cesto, natri plnku, opäť zroluj a daj do chladu stuhnúť aspoň na 2 hodiny.

Tip: Roládu môžeš pred podávaním jemne pocukrovať alebo poliať bielou čokoládou.

Zdieľajte túto dobrotu aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*