
Ingrediencie:
Na cesto:
-
5 vajec
-
100 g krupicového cukru
-
100 g hladkej múky
-
1 ČL prášku do pečiva
Na plnku:
-
250 g jemného tvarohu
-
200 ml smotany na šľahanie
-
1 balíček vanilkového cukru
-
2 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
-
1 hrnček pokrájaných marhúľ (môžu byť aj zavárané, dobre odkvapkané)
Postup:
-
Cesto: Vyšľahaj bielky so štipkou soli do tuhého snehu. V inej miske vyšľahaj žĺtky s cukrom do peny, jemne vmiešaj múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne zapracuj sneh. Cesto rovnomerne rozotri na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč pri 180 °C cca 10 minút. Po upečení cesto ešte teplé zroluj aj s papierom a nechaj vychladnúť.
-
Plnka: Vyšľahaj smotanu do tuha, vymiešaj tvaroh s cukrami a spoj so šľahačkou. Primiešaj kúsky marhúľ. Rozviň cesto, natri plnku, opäť zroluj a daj do chladu stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
Tip: Roládu môžeš pred podávaním jemne pocukrovať alebo poliať bielou čokoládou.
Zdieľajte túto dobrotu aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply