To že je cesnaková polievka chutná a lahodná ste už vedeli, no stále si mnohí z vás neuvedomujú silu tejto polievky. Cesnak je 100x silnejší než antibiotiká. Ak vás teda trápi prechladnutie či chrípka a vy sa chcete liečiť prirodzenou cestou, tak klasická cesnačka je správnou voľbou.
Zima sprevádzaná chladnými dňami je už tu a ak si ju chcete užiť v plnom zdraví a potešiť aj svoje maškrtné jazýčky, držte sa nášho receptu, ktorý je skvelou kombináciou teplého a zdravého v jednom.
Ingrediencie:
½ Masla
1,5 hlávky cesnaku + zopár strúčikov na záver
5 – 6 stredne veľkých zemiakov
1L vývaru
2 PL oleja
Korenie – bobkový list, čierne korenie, soľ
Celozrnná bageta alebo chlebík
Postup:
1.) Na začiatok si nakrájajte zemiaky na drobné kocky a cesnak si nastrúhajte nadrobno.
2.) V hrnci si roztopíte maslo, pridajte zemiaky a nechajte smažiť zhruba 2 minúty.
3.) K zemiakom následne pridajte cesnak, bobkový list, čierne korenie a soľ.
4.) Premiešajte a prilejte vývar. Varte asi 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria.
5.) Keď sú zemiaky uvarené, vyberte z hrnca bobkový list a polievku rozmixujte mixérom do jemnej konzistencie.
6.) Pridáme ešte napríklad 5 strúčikov cesnaku, ktoré si nakrájajte na drobné kúsky alebo prelisujte.
7.) Koľko strúčikov na záver pridáte je na vás, záleží od množstvo polievky a akú silnú polievku zvládnete. Premiešajte a môžete podávať.
K polievke môžete servírovať jednoduché hriankyalebo si opražte bagetku na panvici. Postup je tiež jednoduchý: Nakrájajte si bagetku na krúžky alebo na drobné kocky. Na panvicu pridajte trošku oleja, potom bagetku a môžete ju aj osoliť. Opečte ju do chrumkava z každej strany a pridajte priamo do polievky.
Prajeme Dobrú chuť!
Leave a Reply