Fenomenálne žĺtkové rezy s medom a orechami: Tento zákusok sa úplne rozplýva na jazyku!

Náš obľúbený sviatočný zákusok. Recept mám od pani cukrárky, ktorá pečie najlepší zákusky na všetky oslavy a tiež na svadby.

Potrebujeme:

30 dkg hl. múky
10 dkg práškového cukru
1 medu
7 dkg masla
2 vajcia
1 kávová lyžička jedlá soda

Orechová piškóta:
6 vajec
15 dkg cukru
3 lyžice vody
0,5 dl oleja
15 dkg hladkej múky
1/2 bal. prášok do pečiva
10 dkg mletých orechov

Krém:
3 žĺtky
15 dkg kr. cukru
2 bal. vanilkový puding
7 dl mlieka
10 dkg práškového cukru
25 dkg masla

Postup:

Na medové pláty zmiešame všetky prísady, ak je to potrebné, pridáme viac múky. Cesto by malo byť tvárne. Rozvaľkáme na dva pláty a každý z nich upečieme na obrátenom plechu (25 x 35 cm) pri 180 stupňoch po dobu 8-10 minút.

Na piškótu si oddelíme vajce na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s 10 dkg cukru, vodu, olejom a orechy. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na sneh. Opatrne spolu s múkou a práškom do pečiva vmiešame do orechovej zmesy – miešame už len ručne. Pečieme na rovnakom plechu, kde sme na obrátenej strane piekli pláty. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Krém: Žĺtky sa zmiešajú s cukrom, mliekom a pudingovým práškom. Na plameni z tejto zmesi uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme sa k vychladenému pudingovému krému. Krém rozdelíme na dve časti a trochu krému necháme aj na vrch.

Poskladáme zákusok: Medový plát, krém, orechová piškóta, krém, medový plát. Na vrch natrieme krém. Na vrch si ešte môžete naniesť orechy v cukre. 10 kg vlašských orechov zmiešame s 1 lyžicou masla a 1 lyžicou kr. cukru. Alebo môžete na vrch nasypať obyčajné nasekané orechy, hoblinky čokolády, kakao alebo jednoduchú polevu.

Želáme vám dobrú chuť!

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*