Recept na fantastickú plnenú roládu z mletého mäsa: Bez vajec, soli a strúhanky, drží perfektne!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom ju len vyberiete, necháte rozmraziť a môžete podávať, na chuti zmrazenie rolády vôbec neuberie!

Čo budeme potrebovať:

1 kg mletého mäsa bravčového
mlieko, cesnak
1 lyžičku provensálskeho korenia
1 lyžičku korenia

Na náplň:

horčica
plátky syra
plátky šunky

Voliteľné: plátky slaniny, kapie …

Na vrch:

kyslá smotana

Postup:

Je dobré, aby mäsko bolo odležané, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté ​​mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym korením, korením a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

Opatrne začneme rolovať. Nevadí, keď sa Vám sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe role na plech vyložený papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho, akoby skĺznu na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou nemusíte šetriť, na roláde chutí výborne.

Šup s tým do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*