Medzi zdravým jedlom a prírodnými liekmi na rôzne ochorenia, tak medzi týmito dvoma konceptmi je veľmi úzka súvislosť.
Prírodné lieky sú nielen lacné, ale aj bežne dostupné a extrémne jednoduché na prípravu. Nepotrebujete na to žiadne laboratóriá.
Mnoho ľudí má utkvelú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť zároveň aj drahý. Nič však nie je ďalej od pravdy. Tie najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič, alebo maximálne pár drobných.
Výsledkom takýchto mylných predstáv býva, že farmaceutické firmy bohatnú a zdravie obyvateľstva chradne.
Preto vám odporúčame prehodnotiť podobné stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré sa neraz dokážu dostať na korienok mnohým chorobám.
Liek na 100 chorôb a jeho účinky
V našom dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden zo svetovo najobľúbenejších liekov proti rôznym chorobám, vrátane rakoviny hrubého čreva.
Používali ho už naši predkovia a naďalej sa úspešne používa. Jedná sa o jednoduchý kapustový džús. Obsahuje mnohé prospešné vitamíny a minerály ako sú vitamín C, B6, K.
Ďalej je bohatý na kyselinu listovú, vlákninu a niekoľko silných antioxidantov.
Má navyše aj antiseptické vlastnosti.
Za svoje účinky na rad chorôb vďačia Sulforafanu a Glukosinolátu, ktoré stimulujú enzymatickú aktivitu tráviaceho systému a tiež podporujú detoxikáciu tela.
Práve sírnatá zlúčenina Sulforafan sa ukázala, že má silné protirakovinové účinky. Mnohé štúdie potvrdili, že kel, ale aj iná kapustovitá zelenina, sú najlepšími prostriedkami na boj s rakovinou tlustého streva.
Okrem toho vám kapustový džús pomôže aj s nasledujúcimi ochoreniami:
- choroby ľadvín
- rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
- chronický kašeľ
- artritída a bolesti kĺbov
- dna
- zápaly
- anémia
- žalúdočné vredy
- a mnohé ďalšie
Okrem toho je kapustová šťava veľmi prínosná pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórií, zmírňuje zápchu a bráni premene cukru na tuk.
Recept na kapustový džús
Na výrobu nášho kapustového džúsu budete potrebovať:
- odšťavovač
- nôž
- teplú vodu
- 1 stredne veľkú kapustu
- 1 polievkovú lžicu jablčného octu
Postupujte nasledovne:
- 1) Prekrojte kapustu na dve polovice. Z prvej vyrobíte džús, druhú si odložte na neskôr.
- 2) Napustite do hrnca alebo umývadla teplú vodu, pridajte jablkový ocot a ponorte do roztoku kapusty. Nechajte kel odstáť 10 minút, aby sa očistilo od postrekových látok.
- 3) Po očistení kapusty pokrájajte na menšie kúsky a tie ešte raz prepláchnite v studenej vode.
- 4) Vložte kapustu do odšťavovača a odšťavnite ju.
Najlepšie je vždy čerstvo odstavený džús. Pokiaľ by ste ho nedopili, zvyšok uskladnite v chladničke, nie však dlhšie ako 4 hodiny.
Užívanie
Na konzumáciu kapustového džúsu neexistuje obmedzenie. Užívajte ho podľa potreby. Na prevenciu sa odporúča vypiť 1 pohár (2 dcl) kapustového džúsu denne pred raňajkami alebo pred obedom.
V prípade ochorenia krv, žalúdka alebo rakoviny zvyšte dávku na 2 až 3 poháre denne.Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže vyvolať nadúvanie. V takom prípade dennú dávku znížte.
Leave a Reply