Linecké orechové kocky: Stačí pár ingrediencií a táto fantastická pochúťka je na stole!

  • Dnes si ukážeme recept od pani Aničky na vynikajúce linecké, orechové kocky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek!

Ingrediencie:
Linecké cesto:
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 200 g tuku alebo masla
  • 1 vajce
Orechové cesto:
  • 250g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 150 g vlašských strúhaných orechov
  • 2 lyžice rumu
  • citrónová kôra
  • sneh zo 7 bielkov
Poleva:
  • 7 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru
  • 2 lyžice rumu

Pracovný postup:
  1. Linecké cesto: Spracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinúť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzi tým si pripravíme orechové.
  2. Orechové cesto: Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyvaľkali na plech-papier na pečenie. Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minut.
  3. Poleva: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*