Liptovská pomazánka – s pečivom je neodolateľná! Moja rodina sa ide za ňou zblázniť…

Tento recept pochádza z českej kuchyne.

Ingrediencie:

150 g masla
3 ks nakladaných uhoriek (sladká a kyslá)
10 ks kapary
1 lyžica rasce
1 lyžica papriky (sladkej)
1 štipka čierneho korenia
1 štipka soli
3 ks ančovičiek
3 lyžice kyslej smotany
1 lyžica horčice
250 g tvarohu
1 ks cibuľa

Postup:

Za týmto účelom vezmite dostatok masla dobre premiešajte s tvarohom v miske – nemali by zostávať kusy masla.
Olúpeme cibuľu a veľmi jemne tiež uhorku, ančovičky, kapary a za stáleho miešania pridáme do zmesi tvaroh a maslo.  Teraz pridáme kyslú smotanu a horčicu, vmiešajte dôkladne do hmoty. Ochutíme soľou, korením, rascou a paprikou podľa vašej chuti.

Pokračovanie článku >

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*