Za menej než hodinu si môžete aj vy doma urobiť tú najlepšiu Mozzarellu – všetko čo potrebujete sú 4 suroviny.

Ak ste si otvorili tento recept a čítate túto vetu, znamená to jediné. Proste milujete syr a mohli by ste ho jesť každých 5 minút v rôznych dávkach, dokiaľ by vám nebolo zle.

Možno to tak nie je, ale aj tak vás zaujíma, ako sa dá skvelý syr urobiť doma.

V nasledujúcom recepte vám ukážeme, ako jednoducho sa dá urobiť chutný a čerstvý syr u vás doma za menej ako hodinu práce. Samozrejme, nie je to 5 minútový recept, ale syr sa jednoducho za tak krátku dobu urobiť nedá.

Všetko, čo budete na výrobu domáceho syra potrebovať je polovica čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, rastlinné syridlo, približne 4 litre plnotučného mlieka a jednu čajovú lyžičku soli.

Kyselinu citrónovú rozpustíte v jednej štvrtine pohára s vodou a v druhej pohári si v rovnakom množstve vody rozpustíte rastlinné syridlo.

Ďalej nalejte mlieko do hrnca a v mierne rozohriatom mlieku premiešajte zmes z kyseliny citrónovej.

Mlieko pomaly miešajte približne pri teplote 30 ° C. Vôbec sa neľakajte, keď sa vám začne mlieko zrážať.

Ďalším krokom bude pridanie rastlinného syridla. Keď mlieko dosiahne teplotu 40 ° C, hrniec prikryjete a nechajte ho odpočívať po dobu 5 minút.

Článok pokračuje na ďalšej stránke  >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*