Len tri suroviny vám postačia na prípravu lahodného dezertu, ktorý pripraví aj začiatočníčk v kuchyni.
Suroviny:
500 g listové cesto
1 konzerva varené kondenzované mlieko (karamelové salko)
200 g maslo
vajce na potretie
Postup prípravy:
Pripravíme si kornútky, ak ste nezohnali v obchode formičky. Klasicky z papiera na pečenie vyformujete kornútok, ktorý obalíte alobalom. Jednoduché a lacné.
Na kornútok natočíme opasok lístkového cesta (lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm pásiky) a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút. Ešte pred pečením vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, aby mali krásnu farbu.
Ak ste nekúpili karamelové salko, dajte na 2 hodiny variť do vriacej vody klasické salko. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame karamelové salko. Vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým naplníme kornútky.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame.
Leave a Reply