Lístkové kornútky s karamelovým krémom hotové za 10 minút. Stačia vám 3 ingrediencie!

Len tri suroviny vám postačia na prípravu lahodného dezertu, ktorý pripraví aj začiatočníčk v kuchyni.

Suroviny:

500 g listové cesto
1 konzerva varené kondenzované mlieko (karamelové salko)
200 g maslo
vajce na potretie

Postup prípravy:

Pripravíme si kornútky, ak ste nezohnali v obchode formičky. Klasicky z papiera na pečenie vyformujete kornútok, ktorý obalíte alobalom. Jednoduché a lacné.
Na kornútok natočíme opasok lístkového cesta (lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na 2 cm pásiky) a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 5 minút. Ešte pred pečením vrch potrite rozšľahaným vajíčkom, aby mali krásnu farbu.

Ak ste nekúpili karamelové salko, dajte na 2 hodiny variť do vriacej vody klasické salko. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame karamelové salko. Vyšľaháme nadýchaný krém, ktorým naplníme kornútky.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*