Luxusné lepené piškóty obalené v kokose: Také ste ešte nemali!

Pokiaľ hľadáte skvelý recept na nejaké maškrtenie, potom tento recept na lepené piškóty s chutným krémom obalené v kokose rozhodne musíte vyskúšať. Hovorí sa, že dobré jedlo utužuje vzťahy.

Tak prečo si nenaplánovať posedenie s priatelia alebo rodinou a nepripraviť niečo naozaj výnimočné? Poďme sa pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať.

Čo budeme potrebovať:
  • 40 ks dlhých piškótov
Na krém:
  • 250 g jemného tvarohu bez hrudiek
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Vanilku podľa chuti
Na obaľovanie:
  • Mlieko zmiešané s vanilkovým cukrom
  • 60 g strúhaného kokosu
Na ozdobu:

Rozpustenú bielu a horkú čokoládu

Ako budeme postupovať:
  1. Najskôr si pripravíme krém tak, že si ušľaháme šľahačku s cukrom a potom ju opatrne zmiešame s mascarpone alebo tvarohom (pre sviežejšiu chuť pridajte a trochu strúhanej pomarančovej kôry).
  2. Piškóty na veľmi malú chvíľku a len z jednej strany namočíme v sladkom mlieku.
  3. Potom na jednu piškótu navrstvíme krém a zlepíme s druhým piškótom. Namočené strany sú na vonkajšej strane takto zlepených piškót, aby sa na ne prilepilo, čo najviac kokosu.
  4. Potom už len stačí obaliť v kokose a dozdobiť napríklad čokoládou. Dáme do chladničky a keď príde návšteva, máte im čo ponúknuť.
Ak sa Vám tento jednoduchý recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku:)

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*