Pokiaľ hľadáte skvelý recept na nejaké maškrtenie, potom tento recept na lepené piškóty s chutným krémom obalené v kokose rozhodne musíte vyskúšať. Hovorí sa, že dobré jedlo utužuje vzťahy.
Tak prečo si nenaplánovať posedenie s priatelia alebo rodinou a nepripraviť niečo naozaj výnimočné? Poďme sa pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať.
Čo budeme potrebovať:
- 40 ks dlhých piškótov
Na krém:
- 250 g jemného tvarohu bez hrudiek
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- Vanilku podľa chuti
Na obaľovanie:
- Mlieko zmiešané s vanilkovým cukrom
- 60 g strúhaného kokosu
Na ozdobu:
Rozpustenú bielu a horkú čokoládu
Ako budeme postupovať:
- Najskôr si pripravíme krém tak, že si ušľaháme šľahačku s cukrom a potom ju opatrne zmiešame s mascarpone alebo tvarohom (pre sviežejšiu chuť pridajte a trochu strúhanej pomarančovej kôry).
- Piškóty na veľmi malú chvíľku a len z jednej strany namočíme v sladkom mlieku.
- Potom na jednu piškótu navrstvíme krém a zlepíme s druhým piškótom. Namočené strany sú na vonkajšej strane takto zlepených piškót, aby sa na ne prilepilo, čo najviac kokosu.
- Potom už len stačí obaliť v kokose a dozdobiť napríklad čokoládou. Dáme do chladničky a keď príde návšteva, máte im čo ponúknuť.
Leave a Reply