Netradičné spojenie jablčnej marinády s korením a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu! Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť, ktorá spočíva v obyčajnom jablčnom pyré . Skúste a uvidíte sami.
Potrebujeme:
- 1 200 g bravčových rebier
- 100 g jablkového pyré
- 100 g domáceho kečupu
- 3 – 4 lyžice sójovej omáčky
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky škorice
- 2 lyžičky hnedého cukru
- 1/2 citróna
Postup:
1. V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešame.
2. Rebrá vložíme do veľkej misy, zalejeme marinádou a poriadne potrieme, aby boli celé pokryté.
3. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
4. Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech a prikryjeme alobalom.
5. Vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C a pečieme asi 50 minút. Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.
6. Vložíme späť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.
Leave a Reply