LUXUSNÝ DEZERT, ktorý okúzli aj vás. Tajomstvo je ukryté v kréme…

Postup:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej, dobre premiešame. Pridáme múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto dobre vymiešame a navrstvíme na plech čalúneným papierom na pečenie (20 cm x 25 cm). Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.

Pripravíme si čokoládový krém: na plameni zohrejeme smotanu a potom do nej nalámeme čokoládu – keď sa rozpustí, zložíme z plameňa, necháme úplne vychladnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne ušľaháme ako klasickú šľahačku (pred šľahaním odporúčam dať na 15-20 minút do mrazničky).

Biely krém: urobíme to isté ako s tmavým krémom, bielu čokoládu rozpustiť v smotane a nechať v chladničke vychladnúť. Vyšľaháme a zmiešame aj s mascarpone. Pridáme aj instantnú kávu a dobre premiešame.

Na studené cesto navrstvíme tmavý krém, biely krém a nakoniec polevu z rozpustenej čokolády a smotany (môžeme naliať cez povrch koláča, aby stiekla i po bokoch). Dáme stuhnúť a môžeme podávať.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*