Mäkkučké dvojfarebné vrkoče – Jednoduchý recept, ktorý zvládne každá (ne)gazdinka!

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem kakaa a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a do jednej polovice vmiesime kakaový prášok.

Každä polovicu cesta rozdelíme ešte na polovicu (získame tak dve tmavé a dve biele časti). Vyformujeme do tvaru bochníkov, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 20 minút.

Maslo vyšľaháme do žĺtkami a 4 balíčkami vanilkového cukru. Každý kúsok cesta spracujeme na hrubší kruh a potrieme pripravenou maslovo-žĺtkovou zmesou. Následne každý kus cesta rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zrolujeme. Získame 4 šúľky cesta.

Tmavý a svetlý šúľok spojíme a následne prepletieme tak, ako to vidíme na obrázku. Vrkoče preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry, zapneme ju na teplotu 180 stupňov a pečieme dozlatista.

Z vody, vanilkového a kryštálového cukru pripravíme sirup, ktorým počas pečenia potierame povrch pečiva.

Upečené vrkoče necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! 

zdroj: coolinarika

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*