Fantastické sladké rožky stačí naplniť a cesto zrolovať. Nič zložité aj pre gazdinku, ktorá pečie málo. Na raňajkách ako keby ste ich našli, ale hodí sa aj deťom na desiatu do školy či na večeru s čajom alebo kakaom…
Ak ich milujete rovnako ako my, určite vyskúšate. Ako napísala pani Terka, robí ich už roky a od oka, ale predsa sme našli jej skvelý recept.
Budeme potrebovať:
- 1 kg polohrubej múky
- cca 1/2 litra vlažného mlieka
- 1 kocku droždia
- 1 vajíčko
- cukor
- trošku soli
- 8 PL oleja
Plnku si môžete pripraviť orechovú alebo makovú, prípadne stačí aj džem. Dnes si ukážeme obe verzie.
Na makovú plnku:
- 50 ml mlieka
- 80 g kryštálového cukru
- 200 g mletého maku
Mlieko si necháme uvariť s cukrom, prisypeme mak a dobre premiešame. Necháme raz poriadne prevariť, potom odstavíme z ohňa a prikryjeme.
Na orechovú plnku
-
- 50 ml mlieka
- 80 g kryštálového cukru
- 200 g mletých orechov
Postup je rovnaký, ako pri makovej plnke.
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply