Makové a orechové rožteky podľa pani Terky: Pečiem ich už dlhé roky, a podľa tohto receptu sa vždy vydaria aj tým, ktorí ich robia prvýkrát.

Fantastické sladké rožky stačí naplniť a cesto zrolovať. Nič zložité aj pre gazdinku, ktorá pečie málo. Na raňajkách ako keby ste ich našli, ale hodí sa aj deťom na desiatu do školy či na večeru s čajom alebo kakaom…

Ak ich milujete rovnako ako my, určite vyskúšate. Ako napísala pani Terka, robí ich už roky a od oka, ale predsa sme našli jej skvelý recept.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg polohrubej múky
  • cca 1/2 litra vlažného mlieka
  • 1 kocku droždia
  • 1 vajíčko
  • cukor
  • trošku soli
  • 8 PL oleja

Plnku si môžete pripraviť orechovú alebo makovú, prípadne stačí aj džem. Dnes si ukážeme obe verzie.

Na makovú plnku:

  • 50 ml mlieka
  • 80 g kryštálového cukru
  • 200 g mletého maku

Mlieko si necháme uvariť s cukrom, prisypeme mak a dobre premiešame. Necháme raz poriadne prevariť, potom odstavíme z ohňa a prikryjeme.

Na orechovú plnku

    • 50 ml mlieka
    • 80 g kryštálového cukru
    • 200 g mletých orechov

Postup je rovnaký, ako pri makovej plnke.

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*