Makové a orechové rožteky podľa pani Terky: Pečiem ich už dlhé roky, a podľa tohto receptu sa vždy vydaria aj tým, ktorí ich robia prvýkrát.

Ako pripraviť sladké rožteky?

Dôležité je povedať, že mlieko do cesta pridávame podľa hustoty. Pani Terka má radšej redšie cesto, s ktorým sa síce horšie pracuje ale výsledok je famózny. Rožteky sú ako také pampúšiky.

Cesto pripravíme klasicky, ako kysnuté cesto. Zmiešame teda droždie, olej, mlieko, múku, cukor, štipku soli. Vymiesime cesto, ktoré potrieme vajíčkom a rozdelíme na 6 rovnako veľkých bochníkov.

Každý z nich si vyvaľkáme a vytvoríme si 12 trojuholníkov, ktoré naplníme, zrolujeme a dáme piecť na plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút, alebo kým nemajú zlatú farbu. Dobrú chuť.

zdroj: facebook

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*