
- Môžete ich naplniť aj akýmkoľvek druhom džemu, ale našou najobľúbenejšou plnkou je maková. Tí z vás, ktorí milujete mak, si ich určite obľúbite.
Prísady:
- 3 dl mlieka
- 4 dkg droždia
- 3 polievkové lyžice cukru
- asi 40 dkg múky
- štipka soli
- 2 vajcia
- 5 dkg masla
Maková náplň:
- množstvo ingrediencii robím od oka a vyskúšam
- mletý mak
- práškový cukor
- strúhaná citrónová kôra
- mletá škorica
- trochu mlieka podľa chuti
- Plnku nevarím, len rozmixujem a naplním.
Príprava:
Droždie namočte do vlažného sladkého mlieka. Prísady dajte do misky. Dobre som ich spracovala, nechala pol hodiny odpočívať, nakrájala na kocky, na každú dala plnku, zvinula, potrela vajíčkom a upiekla v rúre na 180 stupňov do zlatista.
Dobrú chuť!
Leave a Reply