Malá, chrumkavá, nenápadná… a pritom tak silná! Pomáha na trávenie, pleť, imunitu aj chudnutie.

Je sezóna reďkoviek, malé červené, dlhé biele, dlhé červené s bielymi koncami, veľké červené, všetky čakajú, kým ich zjeme.

Trh je plný reďkoviek, “napchajme” sa čo najviac, pretože sú veľmi chutné a zdravé!

Stimuluje trávenie

Vďaka vysokému obsahu vlákniny a vody reďkovka podporuje funkciu žalúdka a stimuluje trávenie. S jej pomocou môžeme predchádzať zápche a prečistiť celý črevný trakt.

Môže nám pomôcť aj pri alergiách

S pomocou reďkoviek môžeme zmierniť alergické ťažkosti, zbaviť sa rôznych respiračných problémov, ale ľahko prekonáme aj chrípku a prechladnutie. Posilňuje imunitný systém, takže ak budeme jesť veľa reďkoviek, naše telo bude menej citlivé na peľ.

Pomáha obnoviť zdravie pokožky

Pravidelnou konzumáciou reďkovky sa naša pokožka stane oveľa pružnejšou, ale tiež sa zbavíme tvrdohlavých pupienkov, akné a čiernych bodiek

Podporuje chudnutie

Stimuluje trávenie, odstraňuje prebytočné toxíny a vodu z tela. Stimuluje tiež funkciu obličiek.

Zvyšuje odolnosť tela

Náš imunitný systém bude silnejší a budeme oveľa odolnejší voči chorobám

Na jar by sme mali jesť čo najviac čerstvých červených reďkoviek a v zime nám môžu pomôcť čierne a biele reďkovky. Šťava z čiernej reďkovky je veľmi silným posilňovačom imunity a je tiež vynikajúca proti kašľu.

Zdieľajte tieto informácie aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*