
- Najjednoduchší dezert pod slnkom. Jednoduchá nadýchaná piškóta, puding a šľahačka. Chuť však prekoná aj zložité dezerty.
Suroviny:
- 4 vajcia
- 1 dcl oleja
- 200 g cukru
- 1 dcl mlieka
- 200 g polohrubej múky
- 1 ks prášok do pečiva
Krém:
- 2 bal. 2 zlaté klasy + 800 ml mlieka + cukor podľa chuti
Na vrch:
- 2 x smotana na šľahanie
- Malinový džem a maliny na ozdobu

Postup:
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov ako klasický piškótový koláč. (Ak nemáte čas, nemusíte šľahať žĺtky a bielky zvlášť).
- Kým sa piškóta pečie, uvarte krém. Na krém si pripravíme puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru (ja používam 2 polievkové lyžice na každý zlatý klas). Do pudingu môžete tiež vmiešať maslo vyšľahané s práškovým cukrom.
- Na piškóty natrieme džem, vychladnutý puding a šľahačku. Na šľahačke urobte vidličkou vzor a pridajte niekoľko malín – hotovo, koláčik je naozaj vynikajúci.
Dobrú chuť!
Leave a Reply