Malinová rýchlovka: Ak máte doma 2 pudingové prášky a malinový džem, určite ho vyskúšajte, chutí fantasticky!

  • Najjednoduchší dezert pod slnkom. Jednoduchá nadýchaná piškóta, puding a šľahačka. Chuť však prekoná aj zložité dezerty.

Suroviny:
  • 4 vajcia
  • 1 dcl oleja
  • 200 g cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 ks prášok do pečiva
Krém:
  • 2 bal. 2 zlaté klasy + 800 ml mlieka + cukor podľa chuti
Na vrch:
  • 2 x smotana na šľahanie
  • Malinový džem a maliny na ozdobu

Postup:
  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov ako klasický piškótový koláč. (Ak nemáte čas, nemusíte šľahať žĺtky a bielky zvlášť).
  2. Kým sa piškóta pečie, uvarte krém. Na krém si pripravíme puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru (ja používam 2 polievkové lyžice na každý zlatý klas). Do pudingu môžete tiež vmiešať maslo vyšľahané s práškovým cukrom.
  3. Na piškóty natrieme džem, vychladnutý puding a šľahačku. Na šľahačke urobte vidličkou vzor a pridajte niekoľko malín – hotovo, koláčik je naozaj vynikajúci.
Dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*