Suroviny: cca 18 cm tortová forma
- 450 g (1 veľký pohár) prírodného jogurtu
- 3 až 5 polievkových lyžíc práškového cukru (podľa chuti) alebo iného sladidla namiesto cukru
- 3 dl smotany na šľahanie
- 0,4 kg malín
- 1 polievková lyžica želatíny
- 80 g tortových sušienok
- 50 g masla
Postup:
- Sušienky rozdrvte, pridajte maslo. Vyložíme nimi dno tortovej formy.
- Jogurt zmiešajte s práškovým cukrom. Vyšľahajte smotanu.
- Želatínu zalejeme 2 lyžicami studenej vody. Po 2-3 minútach státia pridám 2 lyžice jogurtu a miešame.
- Vyšľahajte šľahačku do osladeného jogurtu polievkovou lyžicou a vmiešajte tekutú želatínu.
- Nalejte na sušienkový základ a pridajte maliny. Ak je to potrebné, zatlačte maliny, aby sa dostali pod jogurt.
- Chladíme v chladničke aspoň 5 hodín.
Leave a Reply