Mamin závin z kyslej smotany: Žiadne kysnutie, rýchlo pripravený a tak výborný!

  • Nezameniteľný hrnčekový závin z kyslej smotany. Výborný!
Potrebujeme:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 10 dkg masla
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžice (kopcovité) kyslej smotany
  • 1 lyžička sódy na pečenie
Náplň:
  • 15 dkg mak
  • Cukor a škorica na osladenie

Postup:
  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. Podľa potreby pridáme smotanu alebo múku.
  2. Rozvaľkáme na obdĺžnik. Polovicu cesta potrieme smotanou a polovicu rozšľahaným vajcom.
  3. Navrstvíme náplň a zrolujeme. Potrieme zvyšným vajíčkom a dáme piecť. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25 minút.
Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*