Maškrta: Potrebujete len dlhé piškóty, tmavú čokoládu a smotanu. Chutí neskutočne!

  •  Vynikajúci a extrémne rýchly dezert, ktorý vykúzlite len z 3 prísad.

POTREBUJEME:
  • 1 bal. smotany na šľahanie (ak chcete viac krému, dajte 2 smotany na šľahanie)
  • 100 g tmavej čokolády (ak použijete 2 smotany, dajte 200 g čokolády)
  • 1 bal. dlhých piškótov
  • Voliteľné: Kávu na nasiaknutie sušienok
Na polevu:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tmavej čokolády


POSTUP:
  • Smotanu na šľahanie si vyšľaháme. Vmiešame rozpustenú, ochladenú čokoládu.
  • Teraz už iba navrstviť. Piškóty krátko namočíme do mlieka a ukladáme do formy.
  • Na sušienky vrstva krému. Na vrch nalejeme polevu a dáme stuhnúť do chladničky.
  • Pred podávaním urobíme na vrchu zárezy. Môžeme podávať s ovocným pyré (ovocie rozvarené s cukrom). Ja som do krému cukor nepridávala, pretože piškóty sú dosť sladké, ale každý nech si dochutí podľa svojich preferencií. Prípadne môžete použiť mliečnu čokoládu.
Prajeme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*