Z mletého mäsa môžete pripraviť rôzne jedlá a fašírky sú jedny z najlepších. Ich príprava nie je zložitá a vydarí sa každému a my vám odporúčame vyskúšať tento recept ešte dnes.
Ingrediencie:
- 800 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- soľ, korenie, sladká paprika, cesnakový prášok
Plnka:
- 1 cibuľa
- 2 podlhovasté paradajky
- 1/3 papriky
- 140 g tvrdého syra
- 1 lyžica majonézy
Postup:
V miske zmiešame mleté mäso, nakrájanú cibuľu, soľ a korenie, potom posypeme sladkou paprikou a cesnakovým práškom. Všetko dobre premiešame rukami, potom prikryjeme priehľadnou fóliou a dáme na pol hodiny do chladničky.
V miske zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku, paradajku a strúhaný syr. Dochutíme soľou, korením a pridáme majonézu, potom všetko dobre premiešame.
Plech namažte olejom a potom vložte okrúhlu formu. Vložte mäso dovnútra, potom stlačte stred navlhčeným pohárom na brandy, aby ste urobili priehlbinu. Robte to, kým mäso nespotrebujete, a potom vyplňte každú dutinu plnkou. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply