Mäsové guľky plnené syrom a zeleninou: Namiesto klasických mäsových guľôčok v paradajkovej omáčke odporúčame tieto plnené zeleninou a syrom.

Z mletého mäsa môžete pripraviť rôzne jedlá a fašírky sú jedny z najlepších. Ich príprava nie je zložitá a vydarí sa každému a my vám odporúčame vyskúšať tento recept ešte dnes.

Ingrediencie:

  • 800 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie, sladká paprika, cesnakový prášok

Plnka:

  • 1 cibuľa
  • 2 podlhovasté paradajky
  • 1/3 papriky
  • 140 g tvrdého syra
  • 1 lyžica majonézy

Postup:

V miske zmiešame mleté ​​mäso, nakrájanú cibuľu, soľ a korenie, potom posypeme sladkou paprikou a cesnakovým práškom. Všetko dobre premiešame rukami, potom prikryjeme priehľadnou fóliou a dáme na pol hodiny do chladničky.

V miske zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku, paradajku a strúhaný syr. Dochutíme soľou, korením a pridáme majonézu, potom všetko dobre premiešame.

Plech namažte olejom a potom vložte okrúhlu formu. Vložte mäso dovnútra, potom stlačte stred navlhčeným pohárom na brandy, aby ste urobili priehlbinu. Robte to, kým mäso nespotrebujete, a potom vyplňte každú dutinu plnkou. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.

Dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*