Mäsové guľky v kapustovo-paradajkovej omáčke: Rýchly obed pre celú rodinu!

Ingrediencie na 6 porcií:
  • 500 g kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • 2 dl koncentrovanej paradajkovej šťavy
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1 vrchovatá polievková lyžica sadla
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru
Na knedlíky:
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 vajce
  • 60 g ryže
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 3 čajové lyžičky soli
  • korenia podľa chuti

Príprava:
  1. Odkrojte stonku kapusty a nakrájajte ju na tenké plátky. Slaninu nakrájajte na kocky a cibuľu nadrobno. Na tuku opečte slaninu a cibuľu. Pridajte kapustu, soľ, cukor a restujte 2-3 minúty. Posypte červenou paprikou. Paradajkovú šťavu zmiešajte s vodou a zalejte kapustu. Pridajte korenie a rascu a varte pod pokrievkou asi pol hodiny.
  2. Medzitým varte ryžu 5 minút do chrumkava, sceďte ju a mierne ochlaďte. Pridáme vajcia, soľ, korenie, papriku a premiešame. Nakoniec zmiešajte s mäsom.
    Vytvorte 12 knedlí a navrstvite ich na kapustu. Zalejte dostatočným množstvom vody. Varte 15 minút.
  3. Múku zmiešajte s vodou, kým sa v nej neurobia hrudky a opatrne ju vmiešajte do kapusty. Varte ďalších 5 minút.
    Ak chcete, môžete pridať trochu viac octu, hoci paradajky ju robia príjemne kyslou.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*