Luxusné mini kolieska, ktoré sa na 100% vydaria. Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne. Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.
Potrebujeme cesto:
- 480 g hladká múka
- 190 g práškový cukor
- 90 g masla
- 60 g medu
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtok
- 1,25 g sóda bikarbóna
Krém:
- 8 dcl mlieko
- 2 ks zlatý klas
- 1 ks žĺtok
- 150 g kryštálový cukor
- 200 g maslo (izbová teplota)
Postup:
- Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.
- Uvaríme klasický puding – z mlieka, pudingového prášku a cukru. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým si našľaháme zmäknuté maslo. Do pudingu po vychladnutí zašľaháme po lyžiciach maslo – spolu prešľaháme. Vznikne nám lahodný krém.
- 500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku. Vychladnuté okrúhle kolieska plníme pudingovým krémom. Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.
- Po stuhnutí nanesieme šľahačku. Prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Je to na vašej fantázii 🙂
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Nezabudnite recept zdieľať…
Leave a Reply