Ingrediencie:
100 g cukru múčka
250 g múky hladkej
150 g medu
20 g 100% ného tuku
100 g čokolády na varenie
1 lyžica mlieka
2 žĺtky
štipka jedlej sódy
Pracovný postup:
Na dosku si pripravíme múku, cukor, med, mlieko, žĺtky a jedlú sódu, všetko dôkladne prepracujeme na hladké, tuhšie cesto – nesmie sa lepiť, aby išlo ľahko rozváľať na plát. Cesto na kornútky necháme asi 2 hodiny v chladničke odpočinúť a potom z neho vyvaľkáme veľmi tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm. Kornútky pečieme vo veľmi vyhriatej rúre a akonáhle začnú zlatnúť, ihneď plech vyberieme a ešte teplé stáčame do kornútkov (použila som zdobičku na krém). Stočené kornútky necháme vychladnúť.
Rozohrejeme si čokoládu s kúskom 100% tuku a okraje kornoutku v nej namáčame. Opäť necháme zatuhnúť. Potom už len kornútky plníme pomocou cukrárskeho vrecka zvoleným druhom maslovej náplne.
Leave a Reply