Medvedie labky: Osvedčený, babský recept!

Známy starý recept na výborné koláče, ktoré vydržia dlho.

Ingrediencie

  • 350 g múky (napoly polohr, napoly hladká)
  • 150 g tuku alebo 170 g masla
  • 140 g vlašských orechov
  • 140 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 vanilkový cukor
  • Môžete tiež pridať trochu rumu alebo medu (lyžica alebo dve z oboch) alebo lyžičku škorice

Príprava

  1. Tuk prstami rozotrieme do múky, potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. V prípade potreby cesto vychladíme, aby sa s ním dalo pracovať.
  2. Formičky potrieme olejom a vyvaľkáme v múke. Zmes natlačíme do formičiek. Pečieme ich pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Hneď ako chytia farbu, vyberte ich z rúry.
  3. Nechajte ich dve minúty postáť a ihneď vyberte z formy a obaľte v práškovom cukre.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*