Známy starý recept na výborné koláče, ktoré vydržia dlho.
Ingrediencie
- 350 g múky (napoly polohr, napoly hladká)
- 150 g tuku alebo 170 g masla
- 140 g vlašských orechov
- 140 g cukru
- 1 vajce
- 2 vanilkový cukor
- Môžete tiež pridať trochu rumu alebo medu (lyžica alebo dve z oboch) alebo lyžičku škorice
Príprava
- Tuk prstami rozotrieme do múky, potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. V prípade potreby cesto vychladíme, aby sa s ním dalo pracovať.
- Formičky potrieme olejom a vyvaľkáme v múke. Zmes natlačíme do formičiek. Pečieme ich pri teplote 200 stupňov asi 10 minút. Hneď ako chytia farbu, vyberte ich z rúry.
- Nechajte ich dve minúty postáť a ihneď vyberte z formy a obaľte v práškovom cukre.
Leave a Reply