

Ingrediencie:
Cesto:
- 6 bielkov
- 6 lyžíc cukru
- 4 žĺtky
- 1,5 lyžice polohr.múky
- 1 čajová lyžička kakaa
- 10 lyžíc mletých vlašských orechov
Na náplň:
- 7 polievkových lyžíc uvarenej kávy
- 3 polievkové lyžice cukru
- 3 žĺtky
- 2 polievkové lyžice hl.múky
- 1 vanilkový cukor
- 200 g masla
- 1 tabuľka čokolády
Na polevu:
- 130 g práškového cukru
- 6 lyžíc horúcej vody
- 1/4 lyžičky instantnej kávy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička oleja
Recept na kocky Mikado:
- Na tento koláč vyšľaháme bielka do peny, potom postupne pridáme cukor, žĺtky, múku, kakao a mleté vlašské orechy. Zmes vylejeme na veľký plech s rozmermi 30×40 cm vystlaný papierom na pečenie.
- Kôrku pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C asi 15-20 minút. Vychladnutú kôru nakrájajte na tri pásiky. Vychladnutú silnú čiernu kávu zmiešame so žĺtkami, cukrom a múkou a uvaríme krém. Vychladnutý krém zmiešame s rozpustenou čokoládou a maslom. Ak chcete, dosladíme ešte trochou práškového cukru.
- Pripraveným krémom naplníme kôrky, natrieme prvou kôrkou, potom na plnku položíme druhú kôru, opäť potrieme a prikryjeme treťou kôrou.
- Tretiu kôrku zalejeme pripraveným fondánom s instantnou kávou. Keď fondán stuhne, tortu nakrájame na kocky a ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply