Mikádo kocky s kávovou príchuťou. Mňamka!


Ingrediencie:
Cesto:

  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 žĺtky
  • 1,5 lyžice polohr.múky
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 10 lyžíc mletých vlašských orechov

Na náplň:

  • 7 polievkových lyžíc uvarenej kávy
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 3 žĺtky
  • 2 polievkové lyžice hl.múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 1 tabuľka čokolády

Na polevu:

  • 130 g práškového cukru
  • 6 lyžíc horúcej vody
  • 1/4 lyžičky instantnej kávy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička oleja

Recept na kocky Mikado:

  1. Na tento koláč vyšľaháme bielka do peny, potom postupne pridáme cukor, žĺtky, múku, kakao a mleté ​​vlašské orechy. Zmes vylejeme na veľký plech s rozmermi 30×40 cm vystlaný papierom na pečenie.
  2. Kôrku pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C asi 15-20 minút. Vychladnutú kôru nakrájajte na tri pásiky. Vychladnutú silnú čiernu kávu zmiešame so žĺtkami, cukrom a múkou a uvaríme krém. Vychladnutý krém zmiešame s rozpustenou čokoládou a maslom. Ak chcete, dosladíme ešte trochou práškového cukru.
  3. Pripraveným krémom naplníme kôrky, natrieme prvou kôrkou, potom na plnku položíme druhú kôru, opäť potrieme a prikryjeme treťou kôrou.
  4. Tretiu kôrku zalejeme pripraveným fondánom s instantnou kávou. Keď fondán stuhne, tortu nakrájame na kocky a ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*