
Na výrobu croissantikov budete potrebovať:
- lístkové cesto (čerstvé alebo úplne rozmrazené)
- akékoľvek ovocie (scedila som zavárané broskyne)
Poleva:
- 1 šálka práškového cukru
- 2-3 polievkové lyžice horúcej vody *
- * Množstvo vody je možné zvyšovať, kým nedosiahnete požadovanú, mierne tečúcu konzistenciu polevy. Celkovo som pridala asi 4 polievkové lyžice vody, ale všetko závisí od veľkosti vašich lyžíc, takže skontrolujte konzistenciu.
- Mandle na posypanie alebo čokoľvek iné -voliteľné
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov C (horný a spodný ohrev).
- Lístkové cesto nakrájame na rovnaké trojuholníky so stranami 7-10 cm. Ovocie položte na najdlhšiu stranu a zabaľte.
- Hotové croissanty dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme asi 10 minút.
- Do misky nasypeme cukor, pridáme vodu a dôkladne premiešame. Ak sa nám poleva ukáže príliš hustá, pridáme ďalšiu lyžicu vody a dôkladne premiešame a polejeme naśe croacsantíky 💕😋👌…
Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o tento krásny recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply