Mlieko, ktoré by ste nemali piť. Nesie riziko rakoviny štítnej žľazy…

Stále viac dôkazov hovorí o tom, že sója a sójové mlieko majú škodlivý vplyv na zdravie.  Zistené skutočnosti dokazujú, že sójové mlieko nielen že nie je zdraviu prospešné, ale je dokonca veľmi škodlivé.

Dnes vás zoznámime s desiatimi najdôležitejšími dôvodmi, prečo by ste sójové mlieko nemali piť.

Najvážnejšie dôvody, prečo prestať piť sójové mlieko

Sójové bôby obsahujú hemaglutinín, teda látku spôsobujúcu vznik krvných zrazenín, ktoré ďalej zhlukujú červené krvinky.

Sója ďalej obsahuje rastlinné estrogény, tzv. fytoestrogény, ktoré tlmia funkcie endokrinného systému a môžu byť príčinou rakoviny prsníka a neplodnosti u žien.

Sójové pokrmy tiež obsahujú veľké množstvo toxického hliníka, ktorý má škodlivý vplyv na funkciu obličiek, nervovej sústavy a taktiež prispieva k rozvoju Alzheimerovej choroby.

Sójové bôby ďalej obsahujú veľké množstvo prírodných toxínov, tzv. antinutrientov, teda látok, ktoré znižujú využiteľnosť živín v ľudskom tele.

Pravidelné pitie iba 2 pohárov sójového mlieka denne môže u žien vyvolať výrazné zmeny v menštruačnom cykle.

Počas výroby mlieka sú krehké sójové bielkoviny vystavené pôsobeniu vysokých teplôt, aby sa rozdelili na textúrované rastlinné bielkoviny a sójový bielkovinový izolát. Tým dôjde k zmene ich vlastností a stávajú sa škodlivými vášmu zdraviu.

Bolo tiež zistené, že sója zvyšuje dopyt organizmu po vitamíne D a B12.

Sója tiež obsahuje toxické izoflavóny. Niektoré z nich, napríklad daidzin a genistín, môžu byť spúšťačmi rastu rakovinových buniek už prítomných v prsníku, preto je obzvlášť nebezpečné konzumovať sójové pokrmy počas liečby rakoviny prsníka. (Časopis Annals of Pharmacotherapy)

Navyše 99 % sóje je už dnes geneticky modifikovaných, pretože sa jedná o potravinu s najväčšou kontamináciou pesticídmi.

Sója má ďalej obdobné zloženie ako vitamín B12, ktorý váš organizmus už nedokáže spracovať. Preto môže konzumácia sójových pokrmov viesť k nedostatku vitamínu B12 v organizme.

Sójové bôby a výrobky z nich majú veľký obsah kyseliny fytovej, ktorá bráni vstrebávaniu medi, železa, zinku, vápnika a horčíka v organizme.

Podľa mnohých vedeckých a overených štúdií môže potravinársky karagenan (polysacharid získavaný z červených morských rias) spôsobovať u laboratórnych zvierat vznik kožných lézií, žalúdočných vredov, gastrointestinálnych zápalov a rakoviny hrubého čreva.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj ďalej so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*