Moja svokra každý rok odkladá paradajky a robí z nich to najlepšie, čo si Vaše telo zaslúži. Potrebujete len 3 prísady!

Nie je nič chutnejšie ako domáca paradajková šťava, lahodná a zdravá. Ak máte v záhrade paradajky, nezabudnite si nejaké odložiť aj na zimu.

Ak nemáte vlastné paradajky, skúste si ich kúpiť od farmára, pretože žiadna paradajka zo supermarketu vám nedá takú chuť, akú majú paradajky dozreté na slnku.

Ingrediencie:
  • Zrelé, šťavnaté a zdravé paradajky
  • soľ
  • cukor

Bezpečnostné opatrenia:

Paradajky dôkladne umyte, potom ich nakrájajte a dajte variť. Keď sa začnú variť, odstráňte penu a steny hrnca utrite čistou hubkou. Nechajte variť, kým nedosiahnú požadovanú konzistenciu.

Keď zmes viac zhustne, bude jednoduchšie pripraviť paradajkovú šťavu. Potom pridajte cukor a soľ. Na 10 litrov šťavy potrebujete 2 polievkové lyžice soli a 1 polievkovú lyžicu cukru. Dobre prešľahajte a ochutnajte, ak chcete, môžete pridať ešte trochu arómy podľa chuti.

Soľ pomáha udržať peknú červenú farbu a cukor nielen znižuje kyslosť, ale ju aj konzervuje. Šťavu nalejte do čistých, suchých pohárov, potom ju ešte horúcu zabaľte do hrubej deky a nechajte stáť 2 – 3 dni.

Ak Vás článok zaujal, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi. 🙂

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*