Moravské koláče ako od babičky: Sú mäkkučké aj na druhý deň!

Pripravíme si suroviny:

Cesto: 30 g droždia, 1 PL kryšt. cukru, 100 ml mlieka, 120 g masla/Hery/Palmarínu, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie

Tvarohová plna: 250 g tučného hrudkovitého tvarohu, 1 vajce, 60 g kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna, 50 g hrozienok

Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL rumu, 1 KL škorice

Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g kryšt. cukru, 30 g masla

Postup:

Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknuté maslo  vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre rukou miesime  na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*