Moravské koláče ako od babičky: Sú mäkkučké aj na druhý deň!

Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka.  Slivkový lekvár rozmiešame s rumom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny.

Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do okrúhlych buchtičiek a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou a necháme na teplom mieste 10 minút kysnúť. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút.

Ako od babičky . Koláčiky sú výborné, cesto je mäkké aj na druhý deň, ak vám z nich ostane 🙂 Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*