
Máme recept na mramorový koláč, ktorý je ešte lepší ako najlepší koláč vašej babičky. Na vyslovenie týchto slov je potrebná odvaha.
Máte neohlásenú návštevu? Tento mramorový koláč vám zaberie len niekoľko minút.

Zloženie:
- 4 ks vajcia
- 300 g hladká múka
- 250 ml plnotučné mlieko
- 150 g práškový cukor
- 100 g maslo
- 25 g Holandské kakao
- 5 g mletá vanilka alebo čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 balíčky prášok do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Všetky vajcia rozbijeme do misky, jemne osolíme a vidličkou rozšľaháme. Postupne pridávajte všetok práškový cukor a mletú vanilku a šľahajte, kým nevznikne homogénna hmota.
- Do tejto zmesi vmiešajte oba prášky do pečiva spolu so zmäknutým maslom. Môžete ho predhriať vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, aby sa lepšie roztopilo a ľahšie sa s ním pracovalo.
- Do zmesi pridajte múku a dôkladne ju zapracujte. Potom prilejte mlieko (asi pol deci si nechajte bokom). Cesto bude mať konzistenciu pudingu. Dobre vypracované cesto rozdeľte na dve rovnaké polovice do dvoch rôznych misiek.
- Do zvyšného mlieka vmiešajte kakaový prášok. Aby sa prášok ľahšie rozpustil, môžete mlieko najprv zohriať v mikrovlnnej rúre. Do polovice cesta pridajte mlieko s kakaom a miešajte, kým cesto nezíska jednotnú farbu.
- Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte trochou múky alebo strúhanky. Do vymastenej formy postupne striedavo nalejte kakaové a vanilkové cesto. Tí šikovnejší môžu vyskúšať farebné vzory.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Mramorový koláč sa upečie za 35-45 minút v závislosti od veľkosti formy.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌
Leave a Reply