
Ingrediencie
- 150 g masla alebo margarínu
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 250 g cukru
- 300 g polohr. múky
- 1/2 vrecka prášku do pečiva (asi 8 g)
- 125 ml mlieka
- 2 polievkové lyžice rumu
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 30 g kakaového prášku
Príprava
1. Maslo dobre vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, potom po jednom pridávame žĺtky.
2. Pridáme mlieko a rum, potom striedavo pomaly pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.
3. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao a malé množstvo mlieka a premiešame.
4. Do formy vystlanej papierom na pečenie ukladáme striedavo lyžicu tmavej a lyžicu žltej zmesi. Koláč pečieme pri 180 stupňoch (špáradlo zapichnuté do stredu by malo vyjsť suché). Na záver môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply