Mrkvovú vňať nevyhadzujte, lieči všetko: Posilňuje kosti, znižuje tlak a chráni pred osteoporózou!

Mrkvová vňať obsahuje 6-krát viac vitamínu C ako koreň a je bohatšia na vitamín K ako ktorákoľvek iná zelenina. Okrem toho obsahuje bielkoviny a minerály.

Je výborným zdrojom vápnika a chlorofylu, takže čistí krv, lymfu a nadobličky od toxínov. Posilňuje kosti a svaly. Zlepšuje videnie. Veľké množstvo draslíka a vitamínu K znižuje krvný tlak, normalizuje metabolizmus, chráni pred osteoporózou a srdcovými chorobami.

Grécki lekári zaradili vňať mrkvy do zoznamu 600 rastlín účinných pri liečbe rakoviny. V homeopatii sa čaj z nej používa ako diuretikum na liečbu ochorení obličiek a odstránenie opuchov. Šťava sa môže použiť ako antiseptická ústna voda.

Žuvajte ju, aby ste sa zbavili zápachu z úst, vredov a krvácania z ďasien. Pre jej silný antiseptický účinok možno vňať zmiešať s medom a použiť na dezinfekciu rán. Obsahuje látky, ktoré stimulujú hypofýzu.

Poznámka:

V ruskom ľudovom liečiteľstve sa používa na stimuláciu maternice pri pôrode, preto by ich ženy v tehotenstve nemali jesť.

Ako použiť:

  • Použite ju do šalátov spolu s cesnakom, zázvorom a korením.
  • Môžete ju dať do polievok, vyprážať s inou zeleninou…
  • Pre svoj liečivý účinok sa používa aj do štiav. Mladé vňať sa hodí k jablkám a inému ovociu.

Ak vás článok zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*