Ingrediencie:
- 1 čokoládové muffiny
- 1 vajce
- 100 ml oleja
- 100 g čokolády
- 1 Panna cotta a malinový toping
- 2 lyžice studenej vody
- 200 ml mlieka
- 200 ml sladkej smotany (nesladenej)
- 100 g čerstvých malín alebo jahôd
- práškový cukor a jahody na podávanie
Príprava:
1. Tortovú zmes vylejeme do misy a pridáme vajce, olej a 150 ml vody.
2. Miešať el. mixérom na jednotnú zmes a vmiešame podusenú rozpustenú čokoládu a čokoládové hviezdičky.
3. Cesto vylejeme do formy (30 × 40 cm) vystlanej papierom na pečenie. Cesto pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 15 minút.
4. Vychladnutú cesto nakrájajte pomocou formy v tvare srdca.
5. Na malinovú polevu nalejte do misky 2 polievkové lyžice studenej vody a zalejte zmesou na polevu. Miešame metličkou 1,5 minúty.
6. Na krém nalejeme do misky studené mlieko a sladkú smotanu a pridáme obsah dezertnej zmesi Panna cotta & malinového topingu.
7. Miešajte elektrickým mixérom na strednej rýchlosti presne 1 minútu, aby ste získali dezert primeranej hustoty.
8. Polevu vmiešame do krému, aby získala ružovú farbu.
9. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na srdiečka a prikryjeme ďalším srdiečkom. Uchovávajte v chlade až do podávania.
Keď poukladáte srdiečka na servírovací tanier, posypte ich práškovým cukrom a ozdobte čerstvými jahodami. Pre intenzívnejšiu krémovú farbu pridajte pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva.
Zdieľajte tento krásny recept aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply