- Tiež sa vám zdá, že pečiete stále tie isté múčniky? Vyskúšajte niečo nové, neopozerané. Upečte si ľahký nadýchaný dezert z piškótového cesta.
- Samozrejme na ňom nesmie chýbať báječný tvarohový krém doplnený lahodným ovocím. Na záver všetko zalejte delikátnou želatínou a máte hotovo.
- Spojenie šťavnatého ovocia a lahodného tvarohu je to najlepšie, čo ste kedy ochutnali. Pozvite rodinu alebo priateľov a spoločne potešte svoje chuťové bunky.
Ingrediencie na cesto:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 100 ml oleja
- 10 polievkových lyžíc horúcej vody
- 200 g hladkej múky
- 4 polievkové lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
Náplň:
- 500 g hrudkovitého tvarohu
- 2 višňové smotany alebo jogurtu
- 2 vrecká vanilkového cukru
- 125 g masla
- 100 ml šťavy z višňového kompótu
Želatína
- 1 vrecúško práškovej želatíny
- 700 ml kompótovej šťavy
- 3 polievkové lyžice cukru
- 2 hrnčeky odkôstkovaných višní
- asi 3 polievkové lyžice džemu na potretie cesta
Pracovný postup
- Pripravte piškótové cesto. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny a po lyžičkách zašľahávajte horúcu vodu. Nakoniec pridajte olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do cesta. Rúru rozohrejte na 180 °C. Pekáčik vyložte papierom na pečenie, vlejte do neho cesto a upečte. Nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte náplň. V mixéri rozšľahajte do peny maslo a vanilkové cukry. Pridajte oba tvarohy, jogurt a šťavu. Vymiešajte dohladka.
- Až budete mať všetko hotové, až potom urobte želatínu. Ohrejte šťavu z kompótu, ale nevarte. Vmiešajte želatínu a cukor. Nechajte trochu vychladnúť. Dbajte, aby už nezačala veľmi tuhnúť.
- Vychladnuté cesto namažte najskôr džemom a potom tvarohovou náplňou. Rozprestrite višne a nakoniec zalejte mierne vychladnutou želatínou. Dajte na pár hodín stuhnúť do chladničky, najlepšie však cez noc. Druhý deň krájajte na rezy a podávajte.
Dobrú chuť. Podeľte sa o tento chutný recept aj so svojimi priateľmi a rodinou. Určite sa potešia.
Leave a Reply