Na piškótu naliala jogurt so smotanou, pridala kompót a o chvíľu sa po koláči len tak zaprášilo!

  • Tiež sa vám zdá, že pečiete stále tie isté múčniky? Vyskúšajte niečo nové, neopozerané. Upečte si ľahký nadýchaný dezert z piškótového cesta.
  • Samozrejme na ňom nesmie chýbať báječný tvarohový krém doplnený lahodným ovocím. Na záver všetko zalejte delikátnou želatínou a máte hotovo.
  • Spojenie šťavnatého ovocia a lahodného tvarohu je to najlepšie, čo ste kedy ochutnali. Pozvite rodinu alebo priateľov a spoločne potešte svoje chuťové bunky.

Ingrediencie na cesto:
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 10 polievkových lyžíc horúcej vody
  • 200 g hladkej múky
  • 4 polievkové lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
Náplň:
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 višňové smotany alebo jogurtu
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 125 g masla
  • 100 ml šťavy z višňového kompótu
Želatína
  • 1 vrecúško práškovej želatíny
  • 700 ml kompótovej šťavy
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 2 hrnčeky odkôstkovaných višní
  • asi 3 polievkové lyžice džemu na potretie cesta

Pracovný postup
  1. Pripravte piškótové cesto. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny a po lyžičkách zašľahávajte horúcu vodu. Nakoniec pridajte olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao.
  2. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do cesta. Rúru rozohrejte na 180 °C. Pekáčik vyložte papierom na pečenie, vlejte do neho cesto a upečte. Nechajte vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravte náplň. V mixéri rozšľahajte do peny maslo a vanilkové cukry. Pridajte oba tvarohy, jogurt a šťavu. Vymiešajte dohladka.
  4. Až budete mať všetko hotové, až potom urobte želatínu. Ohrejte šťavu z kompótu, ale nevarte. Vmiešajte želatínu a cukor. Nechajte trochu vychladnúť. Dbajte, aby už nezačala veľmi tuhnúť.
  5. Vychladnuté cesto namažte najskôr džemom a potom tvarohovou náplňou. Rozprestrite višne a nakoniec zalejte mierne vychladnutou želatínou. Dajte na pár hodín stuhnúť do chladničky, najlepšie však cez noc. Druhý deň krájajte na rezy a podávajte.
Dobrú chuť. Podeľte sa o tento chutný recept aj so svojimi priateľmi a rodinou. Určite sa potešia.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*