Na tento recept nedám dopustiť: Každé sústo sa rozplýva na jazyku!

  • Milujeme sladké pečivo a keď sme tieto rožky vyskúšali, hneď sme si ich zamilovali!

Potrebujeme:
  • 900 g hladkej múky
  • 250 g rozpusteného masla
  • 200 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 3 PL kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 1 PL sušeného droždia
  • vanilka podľa chuti
Na náplň:
  • 500 g vlašských orechov, 400 g cukru, 1 lyžičku mletého kardamómu
  • 100 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa, 150 g cukru, 4 lyžice masla

Postup:
  • Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Do misy si vložíme vajíčka s cukrom a vyšľaháme metličkou do peny.
  • Pridáme rozpustené maslo, mlieko a kyslú smotanu. Opäť vyšľaháme do homogénnej konzistencie.
  • Do tejto zmesi preosejeme múku so sušeným droždím. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto vložíme do čistej misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť.
  • Vykysnuté cesto si rozdelíme na 5 rovnakých častí a necháme pod potravinárskou fóliou ešte vykysnúť. Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký plát a nakrájame na 16 rovnakých trojuholníčkov.
  • Pripravíme si náplne. Mleté orechy zmiešame s cukrom a pridáme trošku kardamómu. Pri druhej náplni do misky dáme múku, kakao, cukor a po lyžičkách pridávame rozpustené maslo. Všetko zmiešame. Plnky navrstvíme na vonkajšiu časť trojuholníčkov a zrolujeme smerom dovnútra.
  • Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 160 ° C asi 10 – 15 minút. Potom necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj s ostatnými :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*